Ongelmatapauksessa paina F5 tai Reload selaimen ollessa auki.


 

Tervetuloa TFK-erityisasiantuntijoiden asemamaihin lähettämisen iltapäivään. Tilaisuuden tarkoitus on esitellä Team Finland Knowledge-verkoston taustaa ja tietenkin tutustua TFK-erityisasiantuntijoihin. Tilaisuus antaa mahdollisuuden luoda kontaktit Buenos Airesin (espanjankielinen Latinalainen Amerikka), Pekingin, Singaporen (Kaakkois-Aasia) ja Washingtoniin lähteviin erityisasiantuntijoihin ja viestiä viime hetken toiveita toimintasuunnitelmiin.

Taustaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriö on perustanut Team Finland Knowledge -verkoston vahvistamaan Suomen koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden vientiä. Verkosto tulee toimimaan Kiinassa, Singaporessa, Pohjois-Amerikassa, espanjankielisessä Etelä-Amerikassa, eteläisessä Afrikassa, Intiassa ja Venäjällä. Verkostoon on nimitetty neljä korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijaa, jotka sijoittuvat Buenos Airesiin, Pekingiin, Singaporeen ja Washingtoniin. Seuraavat kolme erityisasiantuntijan paikkaa tulevat auki siten, että erityisasiantuntijat aloittavat 2019 elokuussa New Delhissä, Pretoriassa ja Moskovassa.

Verkoston tavoitteena on korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymisen edistämisen linjausten mukaisesti, että suomalaisten korkeakoulu- ja tutkimustoimijoiden kansainvälistä verkostoitumista edistämällä nostetaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta sekä parannetaan yritysyhteistyötä. Verkosto tekee Suomea tunnetuksi korkeatasoisena koulutus- ja tiedemaana sekä kansainvälisten innovatiivisten osaamiskeskittymien jäsenenä, mikä lisää Suomen painoarvoa kansainvälisissä innovaatio- ja yritystoimissa.
 
Verkoston tehtävänä on helpottaa korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yksittäisten tutkijoiden sekä muiden toimijoiden pääsyä uuteen tietoon ja mahdollistaa kontakteja. Lisäksi se tukee opiskelija-, tutkija- ja henkilöstöliikkuvuuden vahvistamista. Lisäksi verkosto lisää Suomen houkuttelevuutta osaajille sekä mahdollistaa yhteistyössä Opetushallituksen koulutusviennin kasvuohjelman kanssa osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennin kasvun.

Ohjelma

13:00                  Tervetuloa
Opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, OKM

13:05                  Vastaanottavien edustustojen videotervetulotoivotukset ja
erityisasiantuntijoiden esittäytyminen

Buenos Aires, sl. Teemu Turunen
Erityisasiantuntija Emilia Ahvenjärvi


Peking,
sl. Jarno Syrjälä
Erityisasiantuntija Mari-Anna Suurmunne


Singapore,
sl. Paula Parviainen
Erityisasiantuntija Anna Korpi


Washington,
sl. Kirsti Kauppi
Erityisasiantuntija Ilkka Turunen
                     

14:00                  Tilaisuus jatkuu ryhmissä