2.6.2010

Crowdsourcing – joukkoäly tuotekehityksen työkaluna

Paras katselukokemus IE, Windows

Tekesin Digitaalinen tuoteprosessi -ohjelman aamupäiväseminaarin aiheena on sosiaalisen median hyödyntäminen tuotekehityksessä.

Yhä useampi yritys hyödyntää liiketoiminnassaan joukkoälyä (crowdsourcing). Joukkoälyn käyttö perustuu ajatukseen, että iso joukko ihmisiä saa aikaan parempaa jälkeä kuin paraskaan asiantuntija yksin. Kuka tahansa voi sosiaalisen median välinein osallistua esimerkiksi tuotteen suunnitteluun tai ongelman ratkaisuun.

Tilaisuuden pääpuhuja, tuotekehityskonsultti Jim Brown Tech-Clarity Inc.:istä kertoo tuoreita esimerkkejä joukkoälyn hyödyntämisestä tuotekehityksessä USA:ssa. Lisäksi kuulemme kommenttipuheenvuorot suomalaisista näkökulmista.

Digitaalinen tuoteprosessi -ohjelma vahvistaa suomalaisten yritysten kilpailu- ja kasvumahdollisuuksia edistämällä tuotehallintaan liittyvää osaamista kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa. Asiakastarpeita, toimitettuja tuotteita ja niiden käyttöä koskevan tiedon hyödyntäminen sekä jalostaminen muodostuvat yhdeksi yritysten kilpailukyvyn tukijalaksi, joka nojaa digitaaliseen tuoteprosessiin.

Tilaisuus on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden kehitystoiminnasta ja tietohallinnosta vastaaville henkilöille sekä näiden alueiden asiantuntijoille.´


Lisätietoja ohjelmasta: http://www.taloussanomat.fi/seminaarit/itviikko/www.tekes.fi/dtp

Aika
2.6.2010 9:00 - 12:30
Paikka
KINOPALATSI, KAISANIEMENKATU 2 HELSINKI

Ohjelma

09:00 Ilmoittautuminen ja aamiainen
09:20 Tilaisuuden avaus
Petri Korhonen, Taloussanomat
09:30 Hajautettu tuote- ja projektikehitys
Timo Syrjänen, Pöyry Finland Oy
10:00 Simantics ja Simupedia - joukkoälyä mallipohjaiseen päätöksentekoon
Antti Villberg, Semantum Oy
10:30 Digitaalinen tuoteprosessi kehitystyön tukena
Kari Penttinen, Tekes
11:00 Open innovation and use of social media in R&D
Jim Brown, Tech-Clarity Inc.
Aika
2.6.2010 9:00 - 12:30
Paikka
KINOPALATSI, KAISANIEMENKATU 2 HELSINKI